Hier leest u meer over onze behandelmethoden.

Samen met u maken we een behandeling op maat!

Een overzicht van onze behandelmethodes en specialisaties vind u hier.

We kijken naar het lichaam als geheel. Zo kan het voorkomen dat we niet of niet alleen de pijnlijke plek behandelen maar een spier of gewricht dat er naar toe leidt omdat daar de oorsprong van de dysfunctie zich bevindt. Hierbij gebruiken we

  • houdings- en statiek analyse.,
  • de bindweefsel verbindingen, beter bekend als myofasciale ketens van Anatomy Trains
  • segmentale ketens, waarbij een dysfunctie in een wervel voor pijn in de spieren kan zorgen.

Mulligan concept

Het Mulligan concept is een veilige en effectieve manier van gewrichten mobiliseren waardoor zeer snel pijnvrij bewogen kan worden. Een zeer zachte benadering van manuele therapie. Een uitstekende behandelmethode wanneer ´kraken´ niet gewenst is.

Brian Mulligan, de grondlegger van dit concept, heeft op een systematische manier deze twee methoden als eerste met elkaar gecombineerd. Door meer “open minded” om te gaan met bestaande principes heeft hij zowel voor de perifere gewrichten als de wervelkolom een nieuw onderzoeks-en behandelsysteem ontwikkeld. Zijn MWM’s (perifeer) als SNAG’s (wervelkolom) zijn een combinatie van een passieve correctie (assessory movement) en een actieve fysiologische beweging. Met deze techniek wordt, indien deze geïndiceerd is, snel en pijnvrij functie teruggewonnen.

Kinesiotaping

Kinesiotaping is een van de meer bekende behandelmethodes en een uitgebreid gedocumenteerde taping techniek ontwikkeld door Dr. Kenzo Kase uit Japan. Vele topsporters zijn al behandeld met deze methode maar werkt voor iedereen met klachten.

Statiekanalyse

Bij statiekanalyse bekijk je de samenhang van scheefstand in gewrichten en de klachten.  Veel effecten van standsafwijkingen kunnen door een fysiotherapeut goed gecorrigeerd worden.

Dry needling

Dry Needling is een van de nieuwere behandelmethodes van de Nederlandse fysiotherapeut. De methode is overgekomen uit Canada en wordt al jaren toegepast binnen de reguliere fysiotherapie. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.

Triggerpoint therapie

Triggerpoint therapie pakt de zogenaamde knopen in de spier aan om deze op effectieve wijze te laten ontspannen. Dit is samen met dry needling de meest gebruikte en een van de meest effectieve behandelmethoden samen met de manuele therapie uit het mulligan concept die ter beschikking staat.

Scarmanagement

De naam zegt het al, Scar management gaat specifiek over littekens. Behandeling van de littekens zodat deze zo goed mogelijk helen en er zo volledig mogelijk functionaliteit ontstaat is vooral vlak na operaties van groot belang. Ook behandeling van oudere littekens kan nuttig zijn wanneer er klachten ontstaan en het litteken zorgt voor een verstoring van de krachtenoverdracht. Dit kan het geval zijn bij ernstig ingetrokken en verkleefde littekens.

Medische trainingstherapie

Bij medische trainingstherapie worden de verzwakte en geïnhibeerde spieren weer geactiveerd door een combinatie van geïsoleerde en totaalbewegingen om het lichaam weer in balans te brengen en pijnvrij te laten bewegen. In combinatie met de juiste behandeling op de bank zorgt dit voor een snel herstel.

Clinical Neurodynamics

Bij neurologische problemen zoals een hernia met zenuwbeklemming kan er met normale fysiotherapie niet veel gedaan worden aan de vaak bijzonder heftige pijn.  Met Clinical neurodynamics van Shacklock lukt het vaker om de zenuw vrij te spelen van de beklemming met het zogenaamde ‘zenuwflossen’. Ook heeft Michael Shacklock een heel systeem ontwikkeld om zenuwbeklemmingen en verborgen zenuwproblemen te behandelen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer een pijnklacht niet goed reageert op behandeling van spieren en gewrichten. Vaak blijkt er dan een zenuwbeklemming ergens in het lichaam te zijn. Dit is goed te testen en te behandelen met deze systematiek.

Maak nu een afspraak om direct met uw behandeling te starten!